lørdag 24. september 2016

Cork

Hei!

Jeg har mer eller mindre lovet dere å skrive et innlegg om byen. Det er mye som skjer om dagene, og tiden flyr, så beklager for at det blir stille i lengre perioder. Vi har nå vært i Irland i 3 uker (2 uker gjenstår) og enda ikke vært på noe utflukter; så det blir et kort innlegg om det vi har opplevd i selve Cork.

Første symbolene som dukker opp hos de fleste når de tenker på Irland er sannsynligvis Guinness, Shamrock (kløveren) eller Leprechaun (grøntkledde dvergen med rødt hår som passer på gullgryta i enden av regnbuen). Noen tenker kanskje på Dublin som er hovedstaden, men har har noen hørt om Cork før? Det er nemlig den andre største byen i Irland, som har flere severdigheter og minneverdige, gamle bygninger enn selve Dublin. Med St. Patrick's street i hjertet av byen og St. Anne's kirke med det kjente Shandon-tårnet i gamlebyen er vi inne på noen av de viktigere turistattraksjonene i byen. Andre kjente bygninger er St. Finbarre's katedralen, bare noen få hundre meter fra selve sentrum, eller St Mary's katedralen i nærheten av St. Anne's kirke. Ut fra stedene jeg nevner kan man tenke seg at Irland er et ganske religiøst land; og det er helt sant. Statuer av Gud, kirker og det keltiske korset er noe man ser ofte. Den gamle, keltiske arkitekturen er også godt bevart; spesielt universitetsområdet som vi er nærmeste naboer til. Jeg har dessverre ikke vært inne på selve området enda, men kjører forbi det hver enste dag. Bare murene rundt og deler av bygningen inne på området minner om Harry Potter filmene (bildene kommer så fort som mulig). Jeg føler at det blir veldig mye bla bla stoff og tenker at bildene vil fortelle dere like mye. Førstkommende søndag skal vi sannsynligvis på en liten utflukt til Kinsale, så flere bilder kommer fortløpende :)















Elva Lee som renner gjennom byen og de kjente, fargerike bygningene.


St. Finbarre's katedral














                                                                                                                                                                 .

















St. Annes kirke med Shandon tårnet og klokker.
http://www.shandonbells.ie/gallery.html


Dla moich czytelnikow z Polski: 
Ten wpis byl przeznaczony do napisania paru slow na temat Cork i opublikowaniu kilku zdjec. Jak sami widzicie, pomimo ze jestem juz w Irlandii 3 tygodnie, brakuje mi czasu na beztroskie szwedanie sie po miescie i zwiedzanie. Weekendy sa tylko pozornie czasem wolnym, dlatego prosze o cierpliwosc, wiecej zdjec przyjdzie z czasem. W najblizsza niedziele wybieram sie do Kinsale, uroczego miasteczka nieopodal Cork. Natomiast przyszly weekend bedzie poswiecony na odwiedzenie Dublina i zamku Blarney. Na chwile odecna zapraszam do podziwiania zabydkow z samego Cork w kolejnosci: rzeka Lee plynaca przez miasto, jedna z dwoch katedr mieszczacych sie w Cork, na zdjeciach katedra pod wezwaniem Sw. Findbara oraz znany kosciol Sw. Anny z wieza i dzwonami Shandon.

Ønsker alle sammen en fortsatt fin helg/ Zycze wszystkim milego weekendu.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar